Laatste nieuws

Habiba Chrifi genomineerd als Sociaal Werker van het Jaar 2018

Habiba Chrifi-Hammoudi, consulent bij Steunpunt Mantelzorg Utrecht, is één van de drie genomineerden voor de titel Sociaal Werker van het Jaar 2018. Habiba is enorm verrast dat ze is genomineerd, en nog wel door een samenwerkingspartner. “Samenwerken met allerlei organisaties is ontzettend belangrijk, omdat we mensen en kennis verbinden en elkaars werk versterken. Ik hoop dat deze nominatie eraan bijdraagt dat een werkwijze als AMWAHT in heel Nederland navolging krijgt.

Kijk ons nou! Druk bezocht en inspiratief

De landelijke conferentie Kijk ons nou! is druk bezocht. Negentig procent van de bezoekers is ouder of jongere en betrokken bij een van de Wijkacademies Opvoeden in Haarlem, Amsterdam-Oost, Holendrecht, Leiden, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Het opvoedtheater van de wijkacademie Schalkwijk over loslaten en je kind zonder je familie opvoeden in een vreemd land zorgde voor veel herkenning.
De wijkacademies Opvoeden uit Haarlem en Amsterdam-Oost presenteerden ieder een spel waarmee het gesprek over opvoeden in hun wijk wordt gestimuleerd: Just like you en Spelend money wise.
Er was veel belangstelling voor de workshops: Hoe kan ik mijn kind weerbaar opvoeden, Hoe praat ik met mijn kind over het geloof en Hoe kan ik omgaan met stress. Kwetsbare verhalen werden uitgewisseld door een groep vaders en moeders tijdens het spelen van Het Ouderschapsspel dat werd begeleid door vaders en moeders van de Wijkacademie Opvoeden Holendrecht.
Deze conferentie was dit jaar nog meer van ouders die onderling veel contacten legden en vol met ideeën naar huis gingen.

Project 'Vluchten als kind' zoekt veldwerkers

SAVE THE DATE

LANCERING VELDWERKERSPROJECT

‘VLUCHTEN ALS KIND’

19 JUNI 2017

10.00 – 13.00 UUR

RED STAR LINE MUSEUM, MONTEVIDEOSTRAAT 3, 2000 ANTWERPEN

Het Red Star Line Museum is op zoek naar nieuw biografisch migratie-erfgoed van mensen die als kind of jongere op de vlucht gingen, en in Antwerpen terechtkwamen. Met dit cocreatieve mondelinge geschiedenisproject wil het museum de collectie historische en hedendaagse migratieverhalen uitbreiden, verbreden en actualiseren.

Om de verhalen te verzamelen start het museum een zoektocht naar veldwerkers die de stad intrekken en verhalen vangen. Doel van het verzamelwerk is om in 2021, wanneer de Conventie van Génève 70 jaar bestaat, een tentoonstelling te openen over ‘vluchten als kind’. In afwachting worden een aantal verhalen al eerder beschikbaar gesteld voor het brede publiek, op verschillende manieren en in samenwerking met de veldwerkers en de geïnterviewden.

Op 19 juni zijn potentiële veldwerkers welkom in het museum van 10.00 tot 13.00 uur voor de lancering van de oproep.

Feestelijke aftrap Wijkacademies Opvoeden Utrecht - 23 mei

23 mei 2017
16.00 - 18.00 u.
Parkrestaurant Anafora
Uilenboslaan 1
3451 GB Vleuten

Binnen het project ‘Gewoon opvoeden versterken’ – onderdeel van de Academische Werkplaats Transformatie Jeugd Utrecht – gaan drie Wijkacademies Opvoeden starten. In Hoograven, Kanaleneiland en Leidsche Rijn gaat een kerngroep van ouders met elkaar in gesprek over opvoeden. Samen kiezen ze belangrijke thema’s om in de wijk aan de orde te stellen en zoeken zij naar creatieve manieren om andere bewoners van de wijk daarbij te betrekken.

Op 23 mei a.s. organiseren de kerngroepen en professionals van de drie Wijkacademies een feestelijke aftrapbijeenkomst. De ouders uit de kerngroepen delen hun eerste ervaringen en wethouder Victor Everhardt zal hen officieel installeren. 

Ongekend Bijzonder - educatieve mogelijkheden


21 maart is het Live Magazine van Ongekend Bijzonder, een bijeenkomst over de educatieve mogelijkheden van het project rond het thema vluchtelingen en culturele diversiteit. Die dag presenteren ook tien andere organisaties hun (educatieve) project. Live Magazine bezoekers (zoals muziek- en theaterdocenten, onderzoekers, leraren PO,VO en HBO, integratiecoaches, medewerkers cultuurparticipatie e.d.) zijn zo in één keer op de hoogte van het actuele aanbod.

Wil je namens jouw organisatie ook een korte pitch geven? Laat z.s.m. weten via ongekendbijzonder@stichtingbmp.nl De tien leukste/meest verrassende/best passende  projecten nodigen we uit.

Ongekend Bijzonder wint publieksprijs Code Culturele Diversiteit

Ongekend Bijzonder heeft de publieksprijs van de CCD Award (Code Culturele Diversiteit) gewonnen, met dank aan de veldwerkers, de geïnterviewde vluchtelingen en alle culturele partners in het project. Woensdag 15 februari was de bekendmaking in De Melkweg in Amsterdam. De jury heeft Project Old Skool de CCD Award 2017 toegekend.  http://codeculturelediversiteit.com/de-code-culturele-diversiteit-award-2016/

Opening van de tentoonstelling Dromen van kinderen

Deze fototentoonstelling is door Meetingz! en de Wijkacademie Opvoeden naar Haarlem gehaald, in samenwerking met Save the Children. Het initiatief komt van Yousuf Sabir, lid van de kerngroep van de Wijkacademie Opvoeden in Schalkwijk. De tentoonstelling was van 23 tot en met 27 maart op de Waddenschool locatie Boerhaave te zien. Kinderen van deze school gaan ook hun dromen opschrijven en een fotograaf maakt foto’s van de kinderen uit groep 7. Na de Waddenschool reist de fototentoonstelling door naar het Haarlem College.
 

Het Teniersplantsoen is van iedereen!

 

Pagina's