Laatste nieuws

Stromend Overvecht 2e bijeenkomst


Welke kaart past bij jou?

Dinsdag 13 maart van 12.00 - 14.15 u. was de tweede bijeenkomst van de Wijkacademie Stromend Overvecht.
Welke talenten heb je? En hoe kan je ze samen inzetten voor de wijk? Welke ideeën zijn er voor Overvecht?

Stromend Overvecht is een wijkacademie van oude en nieuwe bewoners met als motto: leren van elkaar.

Elke drie weken komt de groep bij elkaar om verhalen uit te wisselen en plannen te maken.

Voor meer informatie, lees de flyer

Benieuwd?
Kom naar de volgende bijeenkomst op

Dinsdag 3 april van 12.00 - 14.15 u.

Plan Einstein (Meeting Space)
Einsteindreef 91
Utrecht

Project 'Vluchten als kind' zoekt veldwerkers

SAVE THE DATE

LANCERING VELDWERKERSPROJECT

‘VLUCHTEN ALS KIND’

19 JUNI 2017

10.00 – 13.00 UUR

RED STAR LINE MUSEUM, MONTEVIDEOSTRAAT 3, 2000 ANTWERPEN

Het Red Star Line Museum is op zoek naar nieuw biografisch migratie-erfgoed van mensen die als kind of jongere op de vlucht gingen, en in Antwerpen terechtkwamen. Met dit cocreatieve mondelinge geschiedenisproject wil het museum de collectie historische en hedendaagse migratieverhalen uitbreiden, verbreden en actualiseren.

Om de verhalen te verzamelen start het museum een zoektocht naar veldwerkers die de stad intrekken en verhalen vangen. Doel van het verzamelwerk is om in 2021, wanneer de Conventie van Génève 70 jaar bestaat, een tentoonstelling te openen over ‘vluchten als kind’. In afwachting worden een aantal verhalen al eerder beschikbaar gesteld voor het brede publiek, op verschillende manieren en in samenwerking met de veldwerkers en de geïnterviewden.

Op 19 juni zijn potentiële veldwerkers welkom in het museum van 10.00 tot 13.00 uur voor de lancering van de oproep.

Feestelijke aftrap Wijkacademies Opvoeden Utrecht - 23 mei

23 mei 2017
16.00 - 18.00 u.
Parkrestaurant Anafora
Uilenboslaan 1
3451 GB Vleuten

Binnen het project ‘Gewoon opvoeden versterken’ – onderdeel van de Academische Werkplaats Transformatie Jeugd Utrecht – gaan drie Wijkacademies Opvoeden starten. In Hoograven, Kanaleneiland en Leidsche Rijn gaat een kerngroep van ouders met elkaar in gesprek over opvoeden. Samen kiezen ze belangrijke thema’s om in de wijk aan de orde te stellen en zoeken zij naar creatieve manieren om andere bewoners van de wijk daarbij te betrekken.

Op 23 mei a.s. organiseren de kerngroepen en professionals van de drie Wijkacademies een feestelijke aftrapbijeenkomst. De ouders uit de kerngroepen delen hun eerste ervaringen en wethouder Victor Everhardt zal hen officieel installeren. 

Ongekend Bijzonder - educatieve mogelijkheden


21 maart is het Live Magazine van Ongekend Bijzonder, een bijeenkomst over de educatieve mogelijkheden van het project rond het thema vluchtelingen en culturele diversiteit. Die dag presenteren ook tien andere organisaties hun (educatieve) project. Live Magazine bezoekers (zoals muziek- en theaterdocenten, onderzoekers, leraren PO,VO en HBO, integratiecoaches, medewerkers cultuurparticipatie e.d.) zijn zo in één keer op de hoogte van het actuele aanbod.

Wil je namens jouw organisatie ook een korte pitch geven? Laat z.s.m. weten via ongekendbijzonder@stichtingbmp.nl De tien leukste/meest verrassende/best passende  projecten nodigen we uit.

Ongekend Bijzonder wint publieksprijs Code Culturele Diversiteit

Ongekend Bijzonder heeft de publieksprijs van de CCD Award (Code Culturele Diversiteit) gewonnen, met dank aan de veldwerkers, de geïnterviewde vluchtelingen en alle culturele partners in het project. Woensdag 15 februari was de bekendmaking in De Melkweg in Amsterdam. De jury heeft Project Old Skool de CCD Award 2017 toegekend.  http://codeculturelediversiteit.com/de-code-culturele-diversiteit-award-2016/

Opening van de tentoonstelling Dromen van kinderen

Deze fototentoonstelling is door Meetingz! en de Wijkacademie Opvoeden naar Haarlem gehaald, in samenwerking met Save the Children. Het initiatief komt van Yousuf Sabir, lid van de kerngroep van de Wijkacademie Opvoeden in Schalkwijk. De tentoonstelling was van 23 tot en met 27 maart op de Waddenschool locatie Boerhaave te zien. Kinderen van deze school gaan ook hun dromen opschrijven en een fotograaf maakt foto’s van de kinderen uit groep 7. Na de Waddenschool reist de fototentoonstelling door naar het Haarlem College.
 

Pagina's