Project 'Vluchten als kind' zoekt veldwerkers

SAVE THE DATE

LANCERING VELDWERKERSPROJECT  ‘VLUCHTEN ALS KIND’

19 JUNI 2017

10.00 – 13.00 UUR

RED STAR LINE MUSEUM, MONTEVIDEOSTRAAT 3, 2000 ANTWERPEN

 
Het Red Star Line Museum nodigt u op de vooravond van Wereldvluchtelingendag graag uit voor de lancering van een nieuw project, geïnspireerd op het oral history project Ongekend Bijzonder.
 
Het museum gaat op zoek naar  nieuw BIOGRAFISCH MIGRATIE- ERFGOED van mensen die als KIND OF JONGERE OP DE VLUCHT gingen, en in Antwerpen terecht kwamen. Met dit  cocreatieve mondelinge geschiedenisproject willen zij hun collectie historische en hedendaagse migratieverhalen uitbreiden, verbreden en actualiseren. Om de verhalen te verzamelen start het museum de zoektocht naar VELDWERKERS DIE DE STAD INTREKKEN EN VERHALEN VANGEN. Op 19 juni lanceren zij hun oproep voor deze veldwerkers. Een symbolisch moment, in de aanloop van wereldvluchtelingendag een dag later.
 
Dé ambitie is om in 2021 (70 jaar conventie van Génève) een tentoonstelling rond 'vluchten als kind' te openen in Red Star Line Museum op basis van de verzamelde verhalen.
Tussen nu en dan zetten zij in op cocreatie: samen met de veldwerkers en de geïnterviewden willen zij de verhalen op verschillende manieren beschikbaar stellen voor het bredere publiek.
 
Hoe? Wat? En waarom? Stellen zij graag 19 juni voor.
 
Een gedetailleerd programma volgt.
 
 
Red Star Line Museum
 

Meer informatie: nadia.babazia@stad.antwerpen.bebram.beelaert@stad.antwerpen.be of wendy.abusabalsanchez@stad.antwerpen.be.

Website Red Star Line Museum