Beleef de Versnelling in Overvecht

In de week van zondag 24 juni t/m zaterdag 30 juni 2018 kun je op veel plekken in Overvecht de Versnelling meemaken.

Iedereen is welkom voor een praatje, voor ontmoeting en om mee te doen.

In Overvecht werken veel partijen samen voor inwoners en ondernemers in de wijk. Dit doen we onder de paraplu van de Versnelling.

De Versnelling is een wijkgerichte aanpak in Overvecht waarbij we, samen met bewoners en professionals, werken aan de veerkracht van mensen in Overvecht.

Weten wat de Versnelling Overvecht voor jou kan betekenen?

Kom langs in de week van 24 juni t/m 30 juni en doe mee!

Hier kun je de flyer lezen met het uitgebreide programma.

Lang zullen we leven - ontwerpsessie 8 juni

Stichting BMP vindt het belangrijk om de vraagstukken rond langer leven in kaart te brengen, zodat mensen en groepen in de samenleving hierover kunnen meedenken en praten en we ons als individuen, groepen, organisaties en overheden mentaal en beleidsmatig kunnen voorbereiden op de individuele en collectieve consequenties hiervan. Daarom wil zij, onder de titel Lang zullen we leven een multidisciplinaire zoektocht organiseren naar de maatschappelijke impact van het gegeven dat de gemiddelde levensverwachting van mensen in Nederland en andere welvarende delen van de wereld binnen afzienbare tijd aanzienlijk verlengd wordt.

Op 8 juni organiseren we een ontwerpsessie rond dit thema. De ontwerpsessie is vooral bedoeld om met een aantal creatieve denkers van verschillende leeftijden en uit verschillende disciplines zoveel mogelijk vraagstukken te verzamelen die van belang kunnen zijn voor de verdere invulling van de zoektocht, om ideeën op te doen voor vormen waarin we het gesprek hierover met uiteenlopende groepen kunnen voeren en om het eigen denken te stimuleren.

Alle priemgetallen het land uit

In het VluchtelingenWerk Magazine voorjaar 2018 wordt de grahic novel "De bibliotheek van ongeschreven verhalen" van Firoez Azarhoosh en Nenad Vukmirovic kort besproken.

Maak de puzzel op pagina 26 van het magazine en maak kans op een exemplaar:

Of als je niet kan wachten of nooit geluk hebt, bestel dan gewoon een exemplaar via onze site:

AMWAHT Utrecht een groot succes

Op 30 oktober 2017 kwamen een kleine tweehonderd Marokkaanse en Turkse mantelzorgers uit Utrecht bijeen. Wethouder Kees Diepeveen reikte certificaten uit aan een nieuwe lichting begeleiders van lotgenotengroepen. Zij hebben de AMWAHT opleiding met succes gevolgd. Als stichting BMP zijn we trots dat dit project dat ooit door ons ontwikkeld is nog steeds doorgaat. Er zijn nu al 450 mantelzorgers betrokken! Hulde aan Habiba Chrifi van Steunpunt Mantelzorg Utrecht die het AMWAHT vuurtje brandend houdt en deze dag organiseerde. Later op de avond kwamen er nog meer mantelzorgers bijeen om te dansen en te zingen tijdens de ladies only bijeenkomst.

Het Ouderschapsspel biedt ouders herkenning, erkenning en inspiratie

Het Ouderschapsspel vraagt vaders en moeders naar hun hartverhaal, focust op zaken die krachtiger maken en stimuleert een groepsgesprek dat ouders herkenning, erkenning en inspiratie biedt. Een gespreksleider zorgt ervoor dat ouders de regie over hun verhaal hebben. Het Ouderschapsspel is bedacht door ouders voor ouders en alle ouders die met andere ouders willen praten over hun ouderschap kunnen het spelen.

Het ouderschapsspel is nu verkrijgbaar via onze website: Het Ouderschapsspel

Migranten mantelzorgers vinden samen hun kracht

Hoe empower je overbelaste, geïsoleerde mantelzorgers?

Habiba Chrifi-Hammoudi, AMWAHT coördinator bij U Centraal en genomineerd als Sociaal Werker 2018, vertelt hoe zij de AMWAHT methode verrijkte en geïsoleerde mantelzorgers een sociaal netwerk liet ontwikkelen.
Ongeveer veertien jaar geleden zat zij samen met andere mantelzorgers in de voorhoedegroep Mantel der Liefde van stichting BMP. In die tijd worstelden verschillende organisaties en beleidsmakers met het bereiken van mantelzorgers met een migrantenachtergrond. Voor hen was dit een onzichtbare doelgroep en wij geloofden dat onze kennis en ervaring hierbij een handje konden helpen.

Lees hier het volledige artikel:

6e Voortgangsbericht Wijkacademies Opvoeden verschenen

Het zesde voortgangsbericht Wijkacademies Opvoeden presenteert drie nieuwe thema’s die ouders in de divers Wijkacademies Opvoeden belangrijk vinden: Loslaten en opnieuw verbinden, discriminatie, en Opvoeden en geloof. Deze thema’s zijn geen onderdeel van het reguliere aanbod van opvoedondersteuning, maar wel van wezenlijk belang voor migranten ouders en hun kinderen. Daarnaast biedt het verslag een staalkaart van initiatieven van diverse wijkacademies; een korte beschrijving van wat deelname aan een Wijkacademie Opvoeden betekent voor ouders en professionals; en de plannen voor overdracht van het project Wijkacademies Opvoeden.