Je bent Niet alleen ziek, wij zijn er ook! - 30 november 13.00-17.00

Een presentatie van hoe we in de Haarlemmermeer de samenwerking tussen formele en informele steun bevorderen en het gesprek over ouderschap en langdurige ziekte stimuleren. We starten met verhalen van ouders, partners en een dochter. Vervolgens kan je tijdens workshops meedenken over belangrijk thema’s. We sluiten af met het delen van de bevindingen.

Klik op de afbeelding om je aan te melden

Özden Yalım overleden

Met verdriet informeren wij u over het overlijden van ons oud-bestuurslid en voorvechter van vrouwenrechten wereldwijd.

Özden Yalım

Kayseri 23/04/1946 – Amsterdam 30/07/2023

Wij wensen haar familie en dierbaren veel sterkte en zullen ons werk in haar geest voortzetten.

Bestuur en medewerkers stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie (BMP)

Hierover wil ik wel praten …. maar hoe doe je dat?

Maandag 16 oktober start in de Haarlemmermeer het participatieve fotoproject:

Hierover wil ik wel praten …. maar hoe doe je dat?

Tijdens dit project maken ouders die langdurige ziek zijn en partners zelf foto’s en aan de hand daarvan gaan ze met elkaar in gesprek. Zij leren om met foto’s hun verhaal te vertellen en hun werk wordt onderdeel van een gezamenlijke expositie die op reis door Nederland gaat. Deze reis begint in de Haarlemmermeer.

Kunstwerk door de buurt voor de buurt

Vrijdag 20 oktober presenteerde de bewoners van de Molenwijk in Amsterdam Noord een bijzonder kunstwerk in de OBA Molenwijk.
Het project De Molenwijk door elkaar van Stichting BMP en Framer Framed, maakt kunstwerken voor de buurt. Eerder maakten de groep een wandkleed. Nu een reuzen paddenstoel. De paddenstoel staat voor: hergebruik van materialen; het besef dat lezen de weg naar vrijheid en ontwikkeling is en verbondenheid tussen generaties en culturen.

De Molenwijk praat door elkaar

Vorig jaar in mei onthulden we met veel plezier het wandkleed dat bewoners van de Molenwijk maakten met steun van BMP en Framer Framed. Tijdens een drukke bijeenkomst in Bibliotheek vertelden de deelnemers aan het project De Molenwijk door Elkaar, hoe het maken van de lapjes ze door de eenzame coronatijd heen hielp. “Het is fijn als je weet dat je iets maakt dat deel uitmaakt van iets groters en borduren helpt tegen de stress, vertelde de Syrische Maison. Annie, die ruim dertig jaar in de wijk woont,  was heel erg blij dat haar idee om samen een wandkleed te maken zo goed had uitgepakt. Schrijver Chris Keulemans ging nog verder: "Dit wandkleed is niet plat. Het is diep. Het is niet alleen een oppervlakte, een gladde oppervlakte waar je overheen kan strijken. Het is een wereld, een horizon, een verzameling van herinneringen, gesprekken, dromen en grapjes. Door die oppervlakte heen voel je de diepte van echte mensenlevens, de mensen die eraan hebben samengewerkt en de mensen die zich er in herkennen."

Hans Kamps 1952-2023

Ons bereikte het verdrietige nieuws dat Hans Kamps vrijdag 25 augustus na een kort ziekbed is overleden. Hij was in 2005/2006 lid van de Initiatiefgroep van het BMP project “Illegalen en Illegale arbeid’. En daarna was hij, tot begin 2010, een gewaardeerd bestuurslid. Hans was een veelzijdig mens met een niet aflatende werklust die van vele markten thuis was.