Herfstfeest Wijkacademie Stromend Overvecht

Mag ik even aandacht voor de onverwoestbare vrijwilligers van Overvecht? We hadden vandaag een herfstfeest van de Wijkacademie Stromend Overvecht. De vrijwilligers zijn op tijd en blijven tot iedereen weg is. Ze sjouwen met stoelen en tafels, springkussens en kraampjes. Ze staan klaar om koffie, thee en sap in te schenken en heten iedereen welkom. Ze houden alles in de gaten en poetsen, vegen en ruimen grondig op. Ze zijn sterk en lief! De backbones van dit soort wijken. Elke dag in touw om het anderen naar de zin te maken, te zorgen dat mensen zich niet verloren voelen. Hulde voor deze, voor velen onzichtbare, harde werkers. Waar zouden deze wijken zijn, zonder deze Hafida’s, Naima’s, Samira’s en Fatima’s?

Saskia Moerbeek

Lang zullen we leven - ontwerpsessie 8 juni

Stichting BMP vindt het belangrijk om de vraagstukken rond langer leven in kaart te brengen, zodat mensen en groepen in de samenleving hierover kunnen meedenken en praten en we ons als individuen, groepen, organisaties en overheden mentaal en beleidsmatig kunnen voorbereiden op de individuele en collectieve consequenties hiervan. Daarom wil zij, onder de titel Lang zullen we leven een multidisciplinaire zoektocht organiseren naar de maatschappelijke impact van het gegeven dat de gemiddelde levensverwachting van mensen in Nederland en andere welvarende delen van de wereld binnen afzienbare tijd aanzienlijk verlengd wordt.

Op 8 juni organiseren we een ontwerpsessie rond dit thema. De ontwerpsessie is vooral bedoeld om met een aantal creatieve denkers van verschillende leeftijden en uit verschillende disciplines zoveel mogelijk vraagstukken te verzamelen die van belang kunnen zijn voor de verdere invulling van de zoektocht, om ideeën op te doen voor vormen waarin we het gesprek hierover met uiteenlopende groepen kunnen voeren en om het eigen denken te stimuleren.

Bijeenkomst Opvoeden Schalkwijk - 27 november

Bent u geïnteresseerd in de verhalen van andere opvoeders in de wijk? Werkt u in Schalkwijk en bent u benieuwd wat er bij ouders leeft? Wat betekent het om kinderen op te voeden in verschillende culturen?

Over deze, én andere vragen, gaan we op een interactieve manier met elkaar in gesprek.

Het Opvoedtheater van de Wijkacademie Opvoeden Schalkwijk gaat  optreden.

In de uitnodiging staat meer informatie over de Wijkacademie Opvoeden Schalkwijk én over het programma op dinsdag 27 november.

U bent van harte welkom.

6e Voortgangsbericht Wijkacademies Opvoeden verschenen

Het zesde voortgangsbericht Wijkacademies Opvoeden presenteert drie nieuwe thema’s die ouders in de divers Wijkacademies Opvoeden belangrijk vinden: Loslaten en opnieuw verbinden, discriminatie, en Opvoeden en geloof. Deze thema’s zijn geen onderdeel van het reguliere aanbod van opvoedondersteuning, maar wel van wezenlijk belang voor migranten ouders en hun kinderen. Daarnaast biedt het verslag een staalkaart van initiatieven van diverse wijkacademies; een korte beschrijving van wat deelname aan een Wijkacademie Opvoeden betekent voor ouders en professionals; en de plannen voor overdracht van het project Wijkacademies Opvoeden.

Het Ouderschapsspel biedt ouders herkenning, erkenning en inspiratie

Het Ouderschapsspel vraagt vaders en moeders naar hun hartverhaal, focust op zaken die krachtiger maken en stimuleert een groepsgesprek dat ouders herkenning, erkenning en inspiratie biedt. Een gespreksleider zorgt ervoor dat ouders de regie over hun verhaal hebben. Het Ouderschapsspel is bedacht door ouders voor ouders en alle ouders die met andere ouders willen praten over hun ouderschap kunnen het spelen.

Het ouderschapsspel is nu verkrijgbaar via onze website: Het Ouderschapsspel