Filmverslag Geef ouders de ruimte

De conferentie Geef ouders de ruimte van 10 november 2016 in het Amsterdam Art. De deelnemers aan de conferentie gingen eerst met elkaar in gesprek over de vraag op welke punten ze meer ruimte willen hebben. Daarna waren er verschillende workshops waarin onderwerpen uit de ochtend uitgewerkt werden. Daarbij ging het onder andere over de rol van ouders binnen hun eigen gezin, maar ook over hun rol in wijken en buurten en hun relatie met school. Aan het eind van de ochtend werd samen gekeken hoe de ruimte voor ouders vergroot kan worden. Hieronder een beeldverslag.

Ongekend Bijzonder genomineerd voor Code Culturele Diversiteit

Ongekend Bijzonder zit bij de 5 genomineerden van de CCD Award (Code Culturele Diversiteit) Dankzij de veldwerkers, de geïnterviewde vluchtelingen en alle culturele partners is het project zo ver gekomen. Help je mee door op ons te stemmen? Online stemmen (en eventueel aanmelden voor de prijsuitreiking op 15/2) kan via http://codeculturelediversiteit.com/de-code-culturele-diversiteit-award-2016/

Het Ouderschapsspel biedt ouders herkenning, erkenning en inspiratie

Het Ouderschapsspel vraagt vaders en moeders naar hun hartverhaal, focust op zaken die krachtiger maken en stimuleert een groepsgesprek dat ouders herkenning, erkenning en inspiratie biedt. Een gespreksleider zorgt ervoor dat ouders de regie over hun verhaal hebben. Het Ouderschapsspel is bedacht door ouders voor ouders en alle ouders die met andere ouders willen praten over hun ouderschap kunnen het spelen.

Het ouderschapsspel is nu verkrijgbaar via onze website: Het Ouderschapsspel

Cursus Opvoeden is een gesprek - 23 en 24 maart 2017

• Wil jij het gesprek aangaan over opvoeden op school of in je wijk, met jongeren en/of ouders?
  • Wil jij meer leren om achterliggende vraagstukken rondom opvoeden op tafel te krijgen en bespreekbaar te maken?
  • Wil je een klimaat scheppen waarin ouders en jongeren elkaar kunnen ondersteunen en van elkaar kunnen leren?

Meld je dan aan voor de tweedaagse cursus, inclusief overnachting, voor professionals en vrijwilligers die stichting BMP op donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2017 in Driebergen organiseert. Tijdens de cursus, die onderdeel uitmaakt van het landelijk project Wijkacademies Opvoeden en meer, leer je de basisprincipes van de (verhalende) methode van Opvoeden is een gesprek. Je oefent met elkaar en wisselt ervaringen uit en verdiept je, indien nodig, in mogelijkheden tot financiering.

Opgeven via onderstaande link:

Cursus opvoeden is een gesprek 23 en 24 maart/

Achterlaten & opnieuw beginnen. Vluchtelingen in Nederland, toen en nu

De actuele vluchtelingencrisis houdt de gemoederen in Nederland sterk bezig. Het lijkt of we met een heel nieuw verschijnsel te maken hebben, maar klopt dat ook? Al vanaf de zestiende eeuw hebben zich talloze vluchtelingengroepen in Nederland gevestigd. Van de Zuidelijke Nederlanders die vanuit het huidige België voor de Spaanse bezetter wegvluchtten, tot de Syriërs vier eeuwen later.