Ongekend Bijzonder - educatieve mogelijkheden


21 maart is het Live Magazine van Ongekend Bijzonder, een bijeenkomst over de educatieve mogelijkheden van het project rond het thema vluchtelingen en culturele diversiteit. Die dag presenteren ook tien andere organisaties hun (educatieve) project. Live Magazine bezoekers (zoals muziek- en theaterdocenten, onderzoekers, leraren PO,VO en HBO, integratiecoaches, medewerkers cultuurparticipatie e.d.) zijn zo in één keer op de hoogte van het actuele aanbod.

Wil je namens jouw organisatie ook een korte pitch geven? Laat z.s.m. weten via ongekendbijzonder@stichtingbmp.nl De tien leukste/meest verrassende/best passende  projecten nodigen we uit.

Filmverslag Geef ouders de ruimte

De conferentie Geef ouders de ruimte van 10 november 2016 in het Amsterdam Art. De deelnemers aan de conferentie gingen eerst met elkaar in gesprek over de vraag op welke punten ze meer ruimte willen hebben. Daarna waren er verschillende workshops waarin onderwerpen uit de ochtend uitgewerkt werden. Daarbij ging het onder andere over de rol van ouders binnen hun eigen gezin, maar ook over hun rol in wijken en buurten en hun relatie met school. Aan het eind van de ochtend werd samen gekeken hoe de ruimte voor ouders vergroot kan worden. Hieronder een beeldverslag.

Ongekend Bijzonder wint publieksprijs Code Culturele Diversiteit

Ongekend Bijzonder heeft de publieksprijs van de CCD Award (Code Culturele Diversiteit) gewonnen, met dank aan de veldwerkers, de geïnterviewde vluchtelingen en alle culturele partners in het project. Woensdag 15 februari was de bekendmaking in De Melkweg in Amsterdam. De jury heeft Project Old Skool de CCD Award 2017 toegekend.  http://codeculturelediversiteit.com/de-code-culturele-diversiteit-award-2016/

Het Ouderschapsspel biedt ouders herkenning, erkenning en inspiratie


Het Ouderschapsspel vraagt vaders en moeders naar hun hartverhaal, focust op zaken die krachtiger maken en stimuleert een groepsgesprek dat ouders herkenning, erkenning en inspiratie biedt. Een gespreksleider zorgt ervoor dat ouders de regie over hun verhaal hebben. Het Ouderschapsspel is bedacht door ouders voor ouders en alle ouders die met andere ouders willen praten over hun ouderschap kunnen het spelen.

Het ouderschapsspel is nu verkrijgbaar via onze website: Het Ouderschapsspel

 

Boekpresentatie Bibliotheek van Ongeschreven Verhalen

donderdag 30 maart van 16:00 tot 18:00
De Meevaart
Balistraat 48A, 1094JN Amsterdam

Boekpresentatie van 'De Bibliotheek van Ongeschreven Verhalen' een graphic novel van Ramin Azarhoosh en striptekenaar Woek, geïnspireerd op Ongekend Bijzonder

"Een Amsterdammer – laten we hem mijnheer F. noemen – komt terecht in de bibliotheek van ongeschreven verhalen. Het is het begin van een ontdekkingsreis waarin de regels van ruimte en tijd vervagen. Hij maakt er kennis met vluchtelingen van toen en nu, van Hugenoten tot opstandelingen uit Praag, bootvluchtelingen uit Vietnam en Syrische nieuwkomers".

Voor dit stripverhaal putte de auteur uit de Iraanse verteltraditie, met verwijzingen naar filosofie, film, literatuur, poëzie, oral history en de actualiteit. Nedad Vukmirović, a.k.a. Woek verzorgde het tekenwerk.

Na de boekpresentatie zijn Firoez en Woek aanwezig om het boek te signeren.

Achterlaten & opnieuw beginnen. Vluchtelingen in Nederland, toen en nu

De actuele vluchtelingencrisis houdt de gemoederen in Nederland sterk bezig. Het lijkt of we met een heel nieuw verschijnsel te maken hebben, maar klopt dat ook? Al vanaf de zestiende eeuw hebben zich talloze vluchtelingengroepen in Nederland gevestigd. Van de Zuidelijke Nederlanders die vanuit het huidige België voor de Spaanse bezetter wegvluchtten, tot de Syriërs vier eeuwen later.