Oracle of Amsterdam conference

Oracle of Amsterdam Conference - 28 May 2019 - Tolhuistuin

Oracle of Amsterdam conference was the grand finale of Specially Unknown.

This festive and inspiring closure was held 28 June 2019 in Amsterdam.Oracle of Amsterdam conference shared the outcomes of the project Specially Unknown - about collecting and sharing life-stories from refugees - and actively engage the participants with the following questions: • How can the stories of the refugees be a part of the cultural heritage of the European cities? • In which ways these stories can be presented to the broader public / audiences? • What is the meaning of cultural participation of refugees? • What are the various roles we - each and all of us – could take in these matters?

More about the conference – its program, first impressions, videos etc, – you can find here..

Wijkacademies in beeld

Ouders en professionals in drie Utrechtse wijken laten zien dat opvoeden óók een publieke zaak is. In de Wijkacademies Opvoeden zetten zij zich gezamenlijk in voor het versterken van pedagogische wijknetwerken.
Marije Kesselring, onderzoeker bij het Nederlands Jeugdinstituut en bij het Lectoraat Jeugd van de Hogeschool Utrecht, schreef de publikatie "Wijkacademies in beeld", impressies van de Utrechtse Wijkacademies binnen het project Gewoon opvoeden versterken.

De publicatie is hier te lezen: Wijkacademies in beeld

In Bochum angekommen – aber unbekannt?

Specially Unknown partner uit Bochum (Duitsland), het LWL Museum - Zeche Hannover, organiseert in het weekend van 6 en 7 april een cultureel evenement rond verhalen vertellen.
Verder is er de presentatie van de migrantenverenigingen die betrokken zijn bij het project Specially Unknown, en hun nieuwe gezamenlijke platform en samenwerking door middel van muziek uit de Congolese, Turkse, Syrische en Guinese gemeenschappen op zaterdag 6 april (11:00 - 15:00) in het centrum van de stad, in de Dr.-Ruer-Platz.
Muziek, voordrachten en gedichten van verschillende kunstenaars op zondag 7 april (11:00 - 14:00), in het Industriemuseum LWL - Zeche Hannover.
Het basisthema van dit weekend, geïnspireerd door vragen die voortkomen uit de verhalen van mensen uit vier verschillende landen, Turkije, Guinee, Congo en Syrië, is: wat hebben deze mensen met elkaar gemeen en hoe kunnen hun cultuur en hun ervaringen met de lokale bevolking verbonden worden?

Lang zullen we leven - ontwerpsessie 8 juni

Stichting BMP vindt het belangrijk om de vraagstukken rond langer leven in kaart te brengen, zodat mensen en groepen in de samenleving hierover kunnen meedenken en praten en we ons als individuen, groepen, organisaties en overheden mentaal en beleidsmatig kunnen voorbereiden op de individuele en collectieve consequenties hiervan. Daarom wil zij, onder de titel Lang zullen we leven een multidisciplinaire zoektocht organiseren naar de maatschappelijke impact van het gegeven dat de gemiddelde levensverwachting van mensen in Nederland en andere welvarende delen van de wereld binnen afzienbare tijd aanzienlijk verlengd wordt.

Het Ouderschapsspel biedt ouders herkenning, erkenning en inspiratie

Het Ouderschapsspel vraagt vaders en moeders naar hun hartverhaal, focust op zaken die krachtiger maken en stimuleert een groepsgesprek dat ouders herkenning, erkenning en inspiratie biedt. Een gespreksleider zorgt ervoor dat ouders de regie over hun verhaal hebben. Het Ouderschapsspel is bedacht door ouders voor ouders en alle ouders die met andere ouders willen praten over hun ouderschap kunnen het spelen.

Het ouderschapsspel is nu verkrijgbaar via onze website: Het Ouderschapsspel

Een tijdloos verhaal van mensen op de vlucht

Specially Unknown in Antwerpen

Red Starline Museum nodigt u van harte uit voor een reeks van 4 inspirerende avonden in het museumcafé Upper Deck.
Gedurende 1 week nodigt het Red Star Line Museum 4 artiesten uit die ons, aan de hand van hun eigen verhaal, meenemen in het leven van mensen op de vlucht.
De artiesten vertelden hun verhaal aan interviewers (alias ‘veldwerkers’) van het museum, in het kader van het Europees project Specially Unknown. Voor de gelegenheid brengen zij een artistieke interpretatie
van hun verhaal voor een selecte groep genodigden.

C’est quoi la vie dans le costume d’un réfugié?

De eerste artistieke productie van het Europse project Specially Unknown vindt plaats op woensdag 6 maart 2019 om 19.30 u. in Parijs in het Auditorium van Cité internationale des arts.
Door het verzamelen van verhalen en kunstwerken getuigen Taigue Ahmed (Tsjaad), Mohammad Hijazi (Syrië) en hun partners van de culturele bijdrage van vluchtelingen die in Frankrijk en Europa wonen.