DocU Ongekend Bijzonder

Het Centraal Museum in Utrecht ontvangt een bijzondere groep bezoekers. Ieder van hen kwam ooit naar Nederland omdat het in hun geboorteland niet veilig voor ze was. Ze vertellen over het stuk uit de collectie dat ze het meeste aanspreekt. Vaak blijkt dit sterke herinneringen van vroeger op te roepen.

Een Pleintje in de Schilderswijk

In de Schilderswijk bestaat een klein, charmant pleintje: Het Tenierplantsoen. Er is daar een voedselbank, een multicultureel ontmoetingscentrum, een stagehuis voor jongeren, een kinderboerderij, een moskee, een buurtkamer, een lagere school, een speeltuin en een Cruyff Court. Dat moet wel tot samenleven en ontmoeting leiden.

Het Ouderschapsspel biedt ouders herkenning, erkenning en inspiratie


Het Ouderschapsspel vraagt vaders en moeders naar hun hartverhaal, focust op zaken die krachtiger maken en stimuleert een groepsgesprek dat ouders herkenning, erkenning en inspiratie biedt. Een gespreksleider zorgt ervoor dat ouders de regie over hun verhaal hebben. Het Ouderschapsspel is bedacht door ouders voor ouders en alle ouders die met andere ouders willen praten over hun ouderschap kunnen het spelen.

Het ouderschapsspel is nu verkrijgbaar via onze website: Het Ouderschapsspel

 

Buurtbroeders ontmoeten Koning Willem-Alexander