Stromend Overvecht 2e bijeenkomst


Welke kaart past bij jou?

Dinsdag 13 maart van 12.00 - 14.15 u. was de tweede bijeenkomst van de Wijkacademie Stromend Overvecht.
Welke talenten heb je? En hoe kan je ze samen inzetten voor de wijk? Welke ideeën zijn er voor Overvecht?

Stromend Overvecht is een wijkacademie van oude en nieuwe bewoners met als motto: leren van elkaar.

Elke drie weken komt de groep bij elkaar om verhalen uit te wisselen en plannen te maken.

Voor meer informatie, lees de flyer

Benieuwd?
Kom naar de volgende bijeenkomst op

Dinsdag 3 april van 12.00 - 14.15 u.

Plan Einstein (Meeting Space)
Einsteindreef 91
Utrecht

Verslag conferentie Kijk ons nou!

Moeders, vaders, jongeren, professionals: op 18 december 2017 komen honderdvijftig deelnemers van zestien Wijkacademies Opvoeden samen voor de vierde landelijke conferentie van Wijkacademies Opvoeden Kijk ons nou! Deelnemers uit Utrecht, Leiden, Haarlem, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag maken deze ochtend tot een levendige, succesvolle ontmoeting met spellen, theater, workshops, en vooral vol herkenning, uitwisseling en verhalen. De conferentie is georganiseerd in het kader van de Wijkacademies Opvoeden, een initiatief van de stichting BMP.

AMWAHT Utrecht een groot succes

Op 30 oktober 2017 kwamen een kleine tweehonderd Marokkaanse en Turkse mantelzorgers uit Utrecht bijeen. Wethouder Kees Diepeveen reikte certificaten uit aan een nieuwe lichting begeleiders van lotgenotengroepen. Zij hebben de AMWAHT opleiding met succes gevolgd. Als stichting BMP zijn we trots dat dit project dat ooit door ons ontwikkeld is nog steeds doorgaat. Er zijn nu al 450 mantelzorgers betrokken! Hulde aan Habiba Chrifi van Steunpunt Mantelzorg Utrecht die het AMWAHT vuurtje brandend houdt en deze dag organiseerde. Later op de avond kwamen er nog meer mantelzorgers bijeen om te dansen en te zingen tijdens de ladies only bijeenkomst.

Kijk ons nou!

De landelijke conferentie Kijk ons nou! op 18 december 2017 is druk bezocht. Negentig procent van de bezoekers is ouder of jongere en betrokken bij een van de Wijkacademies Opvoeden in Haarlem, Amsterdam-Oost, Holendrecht, Leiden, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Het opvoedtheater van de wijkacademie Schalkwijk over loslaten en je kind zonder je familie opvoeden in een vreemd land zorgde voor veel herkenning.

Kijk ons nou!

Het Ouderschapsspel biedt ouders herkenning, erkenning en inspiratie


Het Ouderschapsspel vraagt vaders en moeders naar hun hartverhaal, focust op zaken die krachtiger maken en stimuleert een groepsgesprek dat ouders herkenning, erkenning en inspiratie biedt. Een gespreksleider zorgt ervoor dat ouders de regie over hun verhaal hebben. Het Ouderschapsspel is bedacht door ouders voor ouders en alle ouders die met andere ouders willen praten over hun ouderschap kunnen het spelen.

Het ouderschapsspel is nu verkrijgbaar via onze website: Het Ouderschapsspel