Onderwaterzwemmers komen boven - 19 december

Afgelopen jaar spraken pleegouders, pleegkinderen, ouders en professionals o.l.v. trainers die geschoold zijn in de methode ‘Opvoeden is een gesprek’, met elkaar over de uitdagingen van het opvoeden binnen pleegzorg. Ontroerende verhalen werden gedeeld en gemeenschappelijke inzichten over wat werkelijk belangrijk is bij de opvoeding van een pleegkind en hoe een positieve verandering mogelijk is, werden gebundeld en doorgegeven.

En nu is het project bijna klaar!

Symposium Unknown Voices, New Lesssons

Op vrijdag 23 september 2016 organiseerde stichting BMP het symposium Unknown Voices, New Lesssons in samenwerking met het IISG en de Werkgroep Oral History van het Huizinga Instituut. Locatie was het Trippenhuis op de Kloveniersburgwal in Amsterdam. Doel van Unknown voices, new lessons is de uitkomsten van het project Ongekend Bijzonder bespreken en hieruit lessen voor de toekomst trekken.

Achterlaten & opnieuw beginnen. Vluchtelingen in Nederland, toen en nu

De actuele vluchtelingencrisis houdt de gemoederen in Nederland sterk bezig. Het lijkt of we met een heel nieuw verschijnsel te maken hebben, maar klopt dat ook? Al vanaf de zestiende eeuw hebben zich talloze vluchtelingengroepen in Nederland gevestigd. Van de Zuidelijke Nederlanders die vanuit het huidige België voor de Spaanse bezetter wegvluchtten, tot de Syriërs vier eeuwen later.

Het Ouderschapsspel biedt ouders herkenning, erkenning en inspiratie


Het Ouderschapsspel vraagt vaders en moeders naar hun hartverhaal, focust op zaken die krachtiger maken en stimuleert een groepsgesprek dat ouders herkenning, erkenning en inspiratie biedt. Een gespreksleider zorgt ervoor dat ouders de regie over hun verhaal hebben. Het Ouderschapsspel is bedacht door ouders voor ouders en alle ouders die met andere ouders willen praten over hun ouderschap kunnen het spelen.

Het ouderschapsspel is nu verkrijgbaar via onze website: Het Ouderschapsspel