Schalkwijkse conferentie over opvoeden en onderwijs

Schalkwijkse conferentie over opvoeden en onderwijs

Waarom?

Het kiezen van een school die past bij jouw kind is niet gemakkelijk. Dat geldt voor de basisschool, maar ook voor daarna. En wat als je kind eenmaal op school zit? Hoe kun je dan als ouder betrokken blijven?
De Wijkacademie Opvoeden in Schalkwijk vindt het belangrijk dat ouders en jongeren van elkaar kunnen leren over alles wat met school en schoolkeuze te maken heeft.

Daarom organiseert de Wijkacademie op 4 juni de Schalkwijkse conferentie over Opvoeden en onderwijs

Doel

Doel van deze conferentie is om ouders en jongeren zelf aan het woord te laten over hun ervaringen, zodat we samen kunnen kijken:

  • Hoe we kunnen zorgen dat ouders goed geïnformeerd zijn
  • Op wat voor manier ouders betrokken kunnen en willen zijn bij school
  • Wat de rol van ouders is, bij het kiezen van de juiste school

Programma

De Schalkwijkse conferentie kent een mooi programma. Er is eten en er is kinderopvang.
Er zijn mensen die verhalen vertellen over hun ervaringen. Er is theater en we gaan op een slimme manier in gesprek om te kijken wat we van elkaar kunnen leren.
Naast ouders willen we ook leekrachten, schooldirecteuren, politici, beleidsmakers en professionals van instellingen uitnodigen om deze conferentie als speciale gast bij te wonen. De conclusies van de conferentie zijn bedoeld voor ouders, scholen en de gemeente.

Boek met verhalen

Ter voorbereiding van de conferentie maken we een boek met verhalen van ouders en jongeren over hun ervaringen met school en schoolkeuze.
Woon jij en Schalkwijk en wil je je verhaal vertellen?
Meld je dan voor 30 april aan bij de Wijkacademie Opvoeden.
Dan zorgen wij dat er iemand is die jouw verhaal wil opschrijven. Dat kan in het Nederlands, maar ook in het Turks, Somalisch, Marokkaans, Afghaans of een andere taal. Je kan ook zelf je verhaal opschrijven en voor 30 april aan ons toesturen.
Het boek wordt op 4 juni gepresenteerd.

Kies één van de mogelijkheden