Frank von Meijenfeldt

onderzoeker/projectmedewerker
vonmeijenfeldt@stichtingbmp.nl

Frank von Meijenfeldt is sinds 1999 werkzaam bij de stichting BMP. Hij is senior projectmedewerker en onderzoeker en heeft aan veel verschillende projecten meegewerkt. Daarnaast houdt hij zich bezig met het beeldverslag van de projecten (foto en film) en is hij verantwoordelijk voor de website.

“Na mijn studie Andragologie aan de Universiteit van Amsterdam (1983), met als afstudeerrichting Samenlevingsopbouw, werkte ik als onderzoeksassistent aan de Vrije Universiteit, om een jaar later opbouwwerker te worden in de Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt. Dat leken twee uitersten, maar voor mij is het onderzoek doen en met bewoners samen werken aan verandering van hun leefsituatie sterk met elkaar verweven. Toch kruipt het onderzoeksbloed waar het niet gaan kan: vanaf 1986 ben ik verbonden als onderzoeker aan Delphiconsult, een bureau dat zich specialiseert in de Delphimethode. Een kwalitatieve onderzoeksmethode die BMP later ook in verschillende projecten toepast.

Daarnaast was ik o.a. werkzaam bij het Noordhollands Participatie Instituut en de stichting IVIO. De rode draad in mijn werkzaamheden is participatie. Voor mij geldt: welke bijdrage kan ik leveren om mensen meer zeggenschap te laten krijgen over hun eigen toekomst. Niet vóór mensen maar mét mensen werken aan veranderingen.

Als (contra)bassist heb ik jarenlang in een jazzkwartet gespeeld. Muziek, waarbij terugkerende thema’s afgewisseld worden met improvisatie en waarbij het nauw luistert wat je medespelers doen en waar je met elkaar meer bent dan de som der delen. Zoals ik muziek maak wil ik werken.”